Road to Tibet

En reise til Mongolias stepper
Den kinesiske mur passeres, og turen går videre inn den autonome regionen som er Indre Mongolia. Terrenget kan oppsummeres med ett ord: Flatt. 
Hohhot er en kinesisk storby, og en by på prefekturnivå som er hovedstad i den autonome region Indre Mongolia i det nordlige Kina. Med en by på prefekturnivå mener man en administrativ territoriell enhet i Folkerepublikken Kina. Det var lite som skilte den fra andre kinesiske byer, så turen går videre innover sletten. 
På toppen av et høydrag kan man se en «stupa». Det er opprinnelig et eldgammel indisk gravbygg til oppbevaring av relikvier etter konger og fremstående personer. De buddhistiske stupaene hevdes å inneholde relikvier etter Buddha selv, men senere bygde buddhistene stupaer også for andre viktige skikkelser fra buddhismens tidligste periode.
Som vanlig står gjestfriheten i høysetet, og det er ikke uvanlig å bli bedt inn på en kopp smør-te. Gårdens odelsgutt synes det er veldig stas med besøk, og lager så mye sprell han kan til foreldrenes store fornøyelse.   
Could not retrieve Cloudinary credentials. Please make sure that Cloudinary is installed and set up correctly